21st Greentury parte din programul  “CREȘTEM ONG-URI #ÎNSTAREDEBINE, EDIȚIA 2021/2022”

in stare de bine
21st greentury in stare de bine

ONG la început de drum

La un an de la înființare, la 21st Greentury sărbătorim prin a le mulțumi partenerilor noștri, ce ne-au fost alături.

În toamna anului trecut am avut gândul bun de a ne depune candidatura în cadrul programului  “Creștem ONG-uri În Stare de Bine 2021/2022”, organizat în cadrul programului În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Dezvoltarea Societății Civile. 

Pe parcursul a mai multor luni de zile, aproape lunar au fost organizate webinarii de prezentare a subiectelor de interes pentru sectorul social. La o parte dintre acestea am fost și noi prezenți, temele precum: fundraising, managementul voluntarilor, storytelling și marketing ne-au ajutat să luăm decizii administrative în procesul de dezvoltare al organizației 21st Greentury. 

Materialele educative, tehnice puse la dispoziție asociațiilor participante ne-au fost de mare folos, pentru întreaga echipa.

Dezvoltarea organizațională a unei asociații aflate la început de drum este definitorie pentru cât de repede va ajunge ca scopul pentru care a fost înființată, și anume impactul, să fie realizat într-un mod sustenabil.

Ca parte din oportunitățile pe care le-am întâlnit în cadrul programelor de finanțare organizate de programului În Stare de Bine, a fost și apelul de de mini granturi deschis în luna iunie, pentru dezvoltarea organizațională a asociațiilor aplicante.

Recomandări pentru asociațiile nou înființate și care, în mare parte, își desfășoară activitatea online.

Prin implementarea proiectului depus am ajustat părți tehnice pentru menținerea activităților asociației. Nevoile noastre de dezvoltare au fost identificate de către echipa 21st Greentury, pe baza recomandărilor primite de la specialiști.

În ceea ce privește comunicarea, concluzia analizei a fost ca site-ul 21st Greentury necesită îmbunătățiri în ceea ce privește Mobile UX prin refacerea pozelor încărcate, viteza de încărcare. De asemenea, extinderea conținutului evergreen autentic creat de asociație a fost un alt punct strategic la care am lucrat și pe care l-am îmbunătățit cu ajutorul mini grantului. 

Storytelling-ul a fost un alt capitol important pe care l-am îmbunătățit prin exercițiile parcurse și pe care ne-am propus să-l valorificăm folosind povestea 21st Greentury și creșterea expunerii asociației la nivel național. 

Managementul voluntarilor a reprezentat un interes deosebit pentru asociație deoarece anul acesta am desfășurat pentru prima data programul de voluntariat online pentru dezvoltarea abilităților voluntarilor în comunicarea externă. În urma consultanței primite, am updatat toată documentația necesară pentru o gestiune cât mai corectă a voluntarilor.  Ca o a doua concluzie importantă la care am ajuns în urma evaluării activității de gestiune a voluntarilor online a fost lipsa tehnicilor de menținere a implicării grupului încă de la început. S-au înscris 14 persoane prin platforma Harta Voluntariatului însă doar 4 au finalizat programul ce a durat 4 luni. Necesitatea îmbunătății abilităților de formator ale managerului voluntarilor a fost considerat un al punct esențial în organizarea viitoarelor programe ce vor implica voluntarii.

Activitățile de dezvoltare implementate au fost următoarele: dezvoltarea tehnologică pentru activități  de îmbunătățire a experienței voluntarilor Greentury pe cele 3 domenii identificate.

Comunicarea (marketing și storytelling) 

  • traducerea site-ului în limba engleză
  • îmbunătățirea UX pe site-ul asociației (viteză și conținut)
  • creșterea securității informatice 
  • creșterea notorietății asociației prin comunicate de presă
  • crearea materialelor de identitate a asociației

Managementul Voluntarilor

  • Instruirea managerului voluntarilor prin acreditarea sa ca formator autorizat ANPC

Rezultatele obținute:

Îmbunătățirea performanței site-ului asociației Greentury în ceea ce privește: rapiditatea de încărcare și experiența utilizatorilor.

Creșterea expunerii la nivel național a site-ului 21st.greentury.org.

Realizare materiale de comunicare a misiunii asociației prin materiale ale identității vizuale Greentury.

Acreditarea managerului voluntarilor ca formator.

Diseminarea rezultatelor am considerat că ar fi binevenit să o punem la dispoziție celor aflați în situații asemănătoare cu noi. Astefl, prin promovarea articolelor în mediul online, despre experiența noastra în cadrul programelor În Stare de Bine sperăm să oferim informații utile viitoarelor asociații, aflate la început de drum. 

ProiectGreentury derulat de asociația 21st Greentury și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Dezvoltarea Sociatății Civile. 

www.instaredebine.ro

greentury

in stare de bine
21st Greentury
Logo