Bazele Sustenabilității: Cum Poți deveni un Super-Erou al Schimbării în Bine

Obiectivele pentru Dezvoltarea Durabilă, cunoscute și sub denumirea de Cele 17 Obiective Globale, reprezintă un angajament global al 193 de țări pentru a transforma lumea până în 2030. Aceste obiective (SDGs: Sustainable Development Goals) ale Organizației Națiunilor Unite, se concentrează asupra promovării sustenabilității în aspectele sociale, economice și de mediu. În esență, ele reprezintă un plan pentru pace și prosperitate pentru întreaga planetă.

Ce sunt ODD-urile?

ODD-urile reprezintă îndrumări pentru a face lumea mai bună și mai sustenabilă. Ele ne reamintesc că, în toate colțurile lumii, oamenii se luptă cu provocări majore care necesită eforturi comune din partea guvernelor, companiilor și, da, chiar și a fiecăruia dintre noi. Practic, ele reprezintă o busolă pentru toți cei interesați de un viitor mai bun. Dar cum poți deveni un super-erou al schimbării în bine?

Modelul Tortului de Nuntă

Pentru a înțelege cum poți contribui la ODD-uri, Centrul Rezilienței din Stockholm a creat un model inovator numit „modelul tortului de nuntă”. Acest model împarte cele 17 ODD-uri în sectoare interconectate. Fiecare sector reprezintă un domeniu specific de dezvoltare durabilă, cum ar fi economie, societate și biosferă.

ODD-URI

Cum Poți Face Diferența?

Uneori, poate părea copleșitor să te implici în schimbarea lumii. Poți avea impresia că gesturile tale individuale nu contează în ansamblul problemelor globale. Cu toate acestea, este timpul pentru o poveste care să îți arate că fiecare contează.

„I Will Be a Hummingbird” („Voi fi un colibri”) este o poveste despre puterea unei singure persoane de a face o diferență. Această poveste se învârte în jurul unei păsări colibri, care simbolizează angajamentul și determinarea de a face tot ce îți stă în putință pentru a ajuta. 

vnds

Urmărește Progresul ODD-urilor

Dacă vrei să fii la curent cu progresul global al celor 17 ODD-uri, există resurse online care te pot ajuta. Poți urmări progresul global al acestor obiective în fiecare an pe pagina oficială a ONU și poți verifica modul în care fiecare țară contribuie la realizarea acestor obiective pe Our World in Data.

În concluzie, schimbarea și transformarea încep cu oameni responsabili. Poate părea dificil, dar fiecare efort contează. Așa că, devino un colibri al schimbării și adu contribuția ta la realizarea Obiectivelor pentru Dezvoltarea Durabilă. Împreună putem face lumea mai bună și mai verde!

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, te invităm să parcurgi cursul online „Viitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă – Alegeri responsabile și conștiente în viața de zi cu zi”.

Cursul #21VNDS este gratuit și poate fi accesat de oricine este interesat de teme precum bazele sustenabilității, schimbări la nivel individual, sustenabilitate în afaceri și orașe sustenabile.

https://21st.greentury.org/viitorul-nostru-dezvoltarea-sustenabila/ 

Proiectul „Viitorul Nostru: Dezvoltarea Sustenabilă” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #despremediupentruoameni#21VNDS

21VNDS

Bazele Sustenabilității: Cum Poți deveni un Super-Erou al Schimbării în Bine

Obiectivele pentru Dezvoltarea Durabilă, cunoscute și sub denumirea de Cele 17 Obiective ...
greentury

21st Greentury
Logo