Cheia Sustenabilitatii IMM-urilor: Transparenta

Transparenta IMM-urilor

Sustenabilitate = Transparenta

Nu poti cunoaste detalii despre sustenabilitatea unui IMM fara transparenta.

Iar transparenta aduce asumarea raspunderii intr-o societate in care este mare nevoie de ea.

Cum am ajuns aici?

Perioada de descoperire a principiilor economiei libere dupa caderea comunismului in Romania a nascut o generatie de antreprenori foarte buni in a face profit.

Aparitia mecanismelor complexe ale pietei si trecerea peste nevoile primare ale societatii proaspat capitalista a durat peste 15 ani.

Asistam acum la trecerea catre o economie noua. O economie in care trebuie sa iei in calcul mai mult decat profitul.

Initial companiile din Romania isi construiau activitatea cu ziduri in jurul lor pentru a-si proteja profitul de eventuali imitatori. Acum suntem in perioada in care, accelerata de social media, se naste o noua paradigma: priveste tot ce fac si cum fac pentru ca oricum nu ma vei putea copia.

Pe acest val de transparentizare a activitatii pentru a comunica mai usor catre clienti mesajele comerciale trebuie sa incepem sa punem accentul pe sustenabilitate.

Este momentul ideal.

Putem reforma capitalismul din Romania.

Putem construi o societate moderna daca adaugam sustenabilitatea ca pilon de baza al pietei si, implicit, al democratiei. Companiile sustenabile sunt cele care ne conduc catre un stil de viata pe care cu totii ni-l dorim si pe care sa il putem mentine pe termen lung.

Adrian Tudorache – 21st Greentury

21st Greentury
Logo